Skip to main content

Video album

Kerstconcert 2016

Van Handel naar Bach, via Max Reger en Max Bruch naar traditionele Christmas Carols: Toonkunstkoor Hilversum verzorgde zaterdagavond 17 december een zeer afwisselend Kerstconcert. Dirigent Nico Philipp Hovius leidde het koor met vaste hand door favoriete stukken uit de Messiah. Het Hallelujah werd beantwoord met groot applaus door het toegestroomde publiek in de Grote Kerk aan de Kerkbrink

De sopraan Evelyne Overtoom zong met haar zuivere, melodieuze stem bekende aria's uit de Messiah en ontroerde iedereen met het prachtig gezongen Maria Wiegenlied van Reger.

Voordat het koor enkele koralen uit het Weihnachtsoratorium

ten gehore bracht speelde Henk van Zonneveld de sinfonia uit dat muziekstuk op het kerkorgel. Bij een intermezzo tijdens de uitvoering van de Carols trok hij alle registers open, zodat iedereen kon genieten van de verschillende klanken van het grote orgel.

Leni Lustig, een alt uit het koor, zong met Evelyne Overtoom nog twee mooie duetten vanaf het balkon in de kerk.

Het Toonkunstkoor bracht tenslotte met veel enthousiasme bekende en minder bekende Engelse Carols. Het publiek werd uitgenodigd om het laatste couplet van Hark, the herald angels sing, mee te zingen. Zo eindigde het concert in echte kerststemming voor iedereen: Glory to the newborn King!