Skip to main content

Introductie

Toonkunstkoor Hilversum

Het Toonkunstkoor Hilversum is een enthousiast koor met ± 75 leden. Onder leiding van dirigent Nico Philipp Hovius wordt er gewerkt aan een breed repertoire van bekende en minder bekende koorwerken. Het koor geeft gemiddeld drie concerten per jaar, één groot concert en twee kleinere. In de kleine concerten aan het begin van de zomer wordt geëxperimenteerd met vorm en inhoud, in de grote concerten wordt een groot werk uitgevoerd.

Stemvorming en koorklank

Bij het Toonkunstkoor Hilversum wordt veel aandacht besteed aan stemvorming en aan de koorklank. Om de koorkwaliteit te waarborgen, wordt er elke twee jaar een stemtest gehouden. Deze stemtest vindt plaats in groepjes van vier à vijf koorleden en wordt afgenomen door de dirigent.

Zangcoaches

Voor koorleden bestaat de mogelijkheid om (op eigen kosten) zangles te volgen bij Marion van Zonneveld. Voor meer informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Contributie

De contributie is € 265,- euro per jaar.

Korting voor echtparen/­partners, samen € 450,-.

Het bankrekeningnummer is NL02 TRIO 03795 73806 ten name van Toonkunstkoor Hilversum.

Kwaliteit èn Gezelligheid

Het Toonkunstkoor Hilversum hanteert niet voor niets het motto: kwaliteit en gezelligheid. Er wordt tijdens onze repetities hard gewerkt, we vinden het met zijn allen belangrijk iedere keer weer een goed concert neer te zetten, iets waar we trots op kunnen zijn. Wat daarnaast kenmerkend is voor ons koor, is de gezelligheid. Al heel wat vriendschappen kennen hun oorsprong bij ons koor, net als diverse andere initiatieven, variërend van filmbezoek en natuurwandelingen tot lezingen over bijvoorbeeld componisten of muziekstromingen, al naar gelang de interesse.

Introductie Toonkunstkoor Hilversum