Agenda

4 Mei 2022

Herdenkings­concert

 • Aanvang

  20.45 uur
  Na de Dodenherdenking in het Rosarium

 • Locatie

  Grote Kerk
  Kerkbrink
  Hilversum

Het is nog maar twee jaar geleden dat de dodenherdenking op 4 mei in het teken stond van 75 jaar vrede na de beëindiging van de Tweede Wereldoorlog.
Het herdenken van de slachtoffers van oorlog en geweld is en blijft ontzettend belangrijk. De recente verschrikkelijke gebeurtenissen in het Oosten van Europa laten ons inzien dat het leven in vrede verre van vanzelfsprekend is.
Na twee jaren van online herdenkingen vanwege de coronapandemie is het nu extra waardevol weer een echt herdenkingsconcert te kunnen geven.

Het herdenkingsconcert begint na afloop van de dodenherdenking in het Rosarium om 20.45 u. De Grote Kerk ligt op ongeveer 10-15 minuten lopen vanaf het Rosarium. De Grote Kerk zal tevens toegankelijk zijn via de ingang aan de Torenstraat.

De toegang is gratis. Na afloop is er een collecte ter tegemoetkoming in de kosten.

Het herdenkingsconcert vindt dit jaar plaats in de Grote Kerk op de Kerkbrink 4 te Hilversum.

Gebracht wordt het Requiem opus 9 van Maurice Duruflé.

Solisten zijn sopraan Arleen van Wijland en bariton Jaap Roos. Henk van Zonneveld verzorgt de orgelbegeleiding. Het geheel staat onder leiding van dirigent Nico Philipp Hovius.

Kaarten bestellen

Voor de betaalde concerten kunt u online kaarten bestellen. Betalen kan met iDeal. De toegangsbewijzen worden per mail verstuurd.