Skip to main content

Ledennieuws (Blog)

Repetitie 29 januari in het MCO

De koorrepetitie van ons Toonkunstkoor op maandagavond 29 januari is in studio vier van het Muziekcentrum van de Omroep. Het gebouwMCO staat aan de Heuvellaan 33 in Hilversum. De repetitie begint gewoon om kwart voor acht en we zingen tot kwart over tien. Verder met de studie van het prachtige Requiem van Cherubini!

Gezellige start van 2024

Toon en Nico KapelWe begonnen op 8 januari met onze koorrepetities in De Kapel, een locatie die ons al vertrouwd is van onze koordagen. De koster Toon Heuwekemeijer legde de parkeerregels nog even uit en toen konden we beginnen aan de studie van het Requiem van Cherubini. De eerste samenklank van dit werk klonk al meteen veelbelovend.

Lees meer …Gezellige start van 2024

Nieuw jaar, nieuwe locatie

Maandagavond 8 jaDe Kapelnuari beginnen we ons koorjaar op onze nieuwe locatie : De Kapel aan de 's Gravelandseweg 144. Voor degenen die met de auto komen is er parkeerplaats op het terrein van de tandarts op de hoek van de Bussumergrintweg ( bij Palace Residence). We repeteren tot negen uur en daarna proosten we gezellig samen op het nieuwe jaar.

Afscheid van de Morgenster

Afbeelding van WhatsApp op 2023 12 11 om 23.50.07 d6539e18Maandag 11 december zongen we voor het laatst in de grote zaal van de Morgenster. We maakten een begin met het instuderen van het Requiem van Cherubini en na de pauze zongen we een reprise van ons Kerstconcert. In de pauze waren we al weer in de stemming gebracht met glühwein en chocolademelk, dus dat ging helemaal goed op deze laatste avond voor de kerstvakantie. Mieke van Drimmelen maakte ter herinnering de overzichtsfoto.

Fijne vakantie en tot 8 januari in De Kapel!

Laatste repetitie in de Morgenster

Maandagavond 11 december houden we voor de laatste keer onze koorrepetitie in de Morgensterkerk. We beginnen dan aan het instuderen van het Requiem van Cherubini. In het nieuwe jaar oefenen we voortaan in de Kapel aan de 's Gravelandseweg. Dus vanaf 8 januari zijn de koorleden daar welkom.morgenster kerk

Koorrepetities november

2019 01 07 Toonkunst Morgenster Nieuwjaar 006Maandagavond 6 november beginnen we met de repetities voor ons kerstconcert op 9 december.

Op deze  repetitieavond zullen de partituren voor dat concert te koop zijn à vier euro per stuk. Vriendelijk verzoek aan eenieder om met contant geld te betalen.                                                                                                                       

                                                                                               

Generale Spirituals en Schipbreuk

open repetitieVrijdagavond 3 november om half acht worden de koorleden in de benedenzaal van de Morgenster verwacht. We oefenen dan het opkomen in de grote zaal en vervolgens houden we de Generale Repetitie voor het concert van 4 november. We studeren dan samen met de musici en de solisten om er een mooi geheel van te maken voor zaterdagavond.

Afscheid Nelien en Ineke

Toonkunst afscheid Nelien en TinyTijdens de koordag op 7 oktober in De Kapel kwamen Nelien van Dorp en Ineke van Biemen afscheid nemen van het koor. Als kadootje hadden ze voor alle leden een persoonlijke kaart meegenomen, heel attent.

Nelien en Ineke, hartelijk bedankt voor jullie inzet voor het koor. Voor Nelien was het wat korter, maar Ineke hoorde echt tot de oudgedienden. We wensen jullie het allerbeste en vast nog wel tot ziens!

Koordag 7 oktober

Zaterdag 7 Koordag 010 2 w400oktober houden we weer een koordag in de Kapel aan de ‘s-Gravelandseweg 144. Het is een extra repetitie om De Schipbreuk goed in te studeren en de Spirituals weer op te frissen. We kunnen deze repetitie goed gebruiken, dus een verzoek aan de koorleden om zoveel mogelijk aanwezig te zijn. Voor drinken wordt gezorgd, wel je eigen lunchpakket meenemen en wellicht iets lekkers voor bij de koffie. We beginnen met zingen om 10 uur.

Hofconcert weer afgelast

2019 01 07 Toonkunst Morgenster Nieuwjaar 006Ook woensdagavond 30 augustus zijn de weersomstandigheden niet gunstig voor het geven van een concert in de buitenlucht. Dus het zingen van de spirituals daar gaat niet door. Maar wees gerust, we gaan de spirituals uitvoeren bij ons concert op 4 november in de Morgensterkerk. We gaan daarnaast nu De Schipbreuk van Wagenaar instuderen, dus het wordt een dynamische avond in november met deze programmaonderdelen.

Hofconcert afgelast

zomerstormDoor de zomerstorm Poly is het helaas niet haalbaar om woensdagavond 5 juli het concert in de Hof te houden. Het mooie programma met de spirituals gaat dus niet door, maar misschien kunnen we het concert op een later tijdstip uitvoeren. 

Geslaagde Kapelkoordag

DSC 2685 w1920Een prachtige zomerse dag in de Kapel! Zaterdag 17 juni studeerden we hier en we komen inmiddels aardig in de sfeer en de bedoeling van de spirituals die we in de Hof gaan uitvoeren. In de koffie- en lunchpauze genoten we van het buitenzijn in de mooie tuin bij de Kapel. 

Meer foto's in het fotoalbum 

 

Koordag en ledenvergadering

2019 04 06 Koordag Kapel 001Zaterdag 17 juni houden we onze koordag in de Kapel aan de 's Gravelandseweg 144. We beginnen met zingen om 10 uur, voor drinken wordt gezorgd, maar neem wel een lunchpakket mee en misschien iets lekkers voor bij de koffie. We oefenen de spirituals die we uit gaan voeren in de Hof op 5 juli. Na de ochtendrepetitie houden we een ledenvergadering over het repertoire voor het concert in november. Komt allen!

Lees meer …Koordag en ledenvergadering

Generale Herdenkingsconcert

Generale mei 2023Maandagavond 1 mei hielden we de Generale Repetitie in de Grote Kerk voor het aanstaande Herdenkingsconcert . Zo klonken nu de klanken samen van het koor en de orgelmuziek door Henk van Zonneveld met de fraaie sopraanstem van Arleen van Wijland. Op 4 mei zullen we  voor het publiek de prachtige muziek van Mendelssohn ten gehore brengen in de sfeer van de dodenherdenking en met de hoop op vrede.

De banner hangt

Nico met bannerNico Verbeek en Christien Schut hebben de banner voor het Herdenkingsconcert opgehangen bij de Grote Kerk. Dus alle bezoekers van het centrum van Hilversum worden nu opmerkzaam gemaakt op ons Herdenkingsconcert in deze kerk.