Skip to main content

Video album

Kerstconcert 2015: Messiah - G.F. Händel

Ovationeel applaus na afloop van de Messiah in de Grote Kerk aan de Kerkbrink. In de bomvolle kerk genoten de bezoekers van de uitvoering van dit meesterwerk van Händel  door het Toonkunstkoor Hilversum. Muisstil was het tijdens de aria's van de sopraan Arleen van Wijland, toen zij uitbundig Rejoice zong en prachtig ingetogen I know that my Redeemer liveth. De tenor Harry van Berne zette de toon al bij het eerste recitatief met zijn krachtige stem: Comfort ye my people. De warme altstem van Asa Olsson bezong de Messias met de ontroerende aria He was despised. Een belangrijke rol was weggelegd voor de trompettist Gerard Serrano Garcia in duet met de bas Donald Bentvelsen, die indrukwekkend de opstanding uit de doden bezong: The trumpet shall sound.

Henk van Zonneveld had deze avond gekozen voor het clavecimbel om koor en solisten te begeleiden. Een mooie combinatie met de barokke instrumenten van het orkest Cappella Maria Barbara. Dirigent Nico Philpp Hovius leidde orkest, koor en solisten strak én met schwung. 

De leden van het Toonkunstkoor Hilversum genoten zichtbaar van het uitvoeren van de Messiah: zij zongen heerlijke coloraturen en zetten een krachtig Hallelujah neer. Een mooi begin van de Kersttijd voor alle aanwezigen in de kerk, zowel voor de uitvoerenden als voor het massaal toegestroomde publiek.