Toonkunst Nieuws

Spetterende Carmina Burana

2018 11 10 Carmina Burana dirigent solisten en pianistenZe hadden er zin in, de dirigent, de solisten en de pianisten! De slagwerkers en het koor stonden al opgesteld in de zaal om een daverende uitvoering te geven van de Carmina Burana van Carl Orff. Het kinderkoor van de Kathedrale Koorschool uit Utrecht stond te popelen op het balkon om hun bijdrage te leveren. 

2018 11 10 Carmina Burana Kathedrale KoorschoolSpatzuiver en volledig uit het hoofd zongen zij hun partij.

Het publiek genoot van de overweldigende muziek met paukengeroffel, tamboerijnen, klokkenspel en xylofoons en beloonde alle medewerkers met een klaterend applaus, dat mooi aansloot bij de noten van Carl Orff.2018 11 10 Carmina Buranan JPG tutti 64 cr

2018 11 10 Carmina Burana bloemstukEen videoimpressie van het concert dat gegeven werd door het Toonkunstkoor Hilversum en het Voorschotens Kamerkoot met medewerking van de Kathedrale Koorschool is te vinden op de 'Kijk en Luister pagina'. 

Foto's van deze avond staan in het Fotoalbum.

Reacties   

# Dank!Renald Janssen 15-01-2019 22:44
Dank voor de mooie uitvoering. Wij vonden het een bijzondere ervaring om als vrienden op een gereserveerde plaats te mogen zitten. Pal achter de dirigent en op nog geen meter afstand van hem, betekende dat wij vrijwel geheel in het klankspectrum waren opgenomen en dit nog wel bij de Carmina Burana!

Indrukwekkende pianissimo’s en fortissimo's die uw koor en dat uit Voorschoten zongen. Het lijkt zo gemakkelijk voor een toehoorder, maar het kostten de zangers misschien wel "bloed, zweet en tranen" om alle Latijnse woorden in het strakke ritme als van een trom te kunnen zingen. Onze lof ook voor de solisten en de slagwerkers, met name Marleen Verhoeff, en niet te vergeten de Kathedrale Koorschool. Deze laatsten zullen bij een volgende uitvoering stiller opkomen.
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
# Complimenten!Gerard Peet 15-01-2019 22:49
Afgelopen zaterdag heb ik de uitvoering van de Carmina Burana kunnen bijwonen.
Om op mijn favoriete plekje te kunnen zitten (eerste rij balcon, aan de korte zijde boven de ingang van de kerk, helemaal links dus ter hoogte van de preekstoel), was ik er al om half acht.
Wat een show! Ik heb er ontzettend van genoten.
Ik heb de Carmina Burana in mijn leven al diverse keren op verschillende plaatsen kunnen bijwonen en heb het ook op een CD.
Het "Fortuna" aan het begin en einde had ik vanaf mijn plek moeiteloos kunnen meezingen (ik ben zelf koorzanger....)
maar die neiging heb ik toch maar onderdrukt.
Complimenten!!!!
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer