Toonkunst Nieuws

Succesvolle uitvoering Requiem van Fauré en werken van Mozart en Haydn

2013-11-02-TKKH-Najaarsconcert-16w400Een volle Grote Kerk op zaterdagavond 2 november toonde dat Toonkunstkoor Hilversum een goede keus had gemaakt met het programma: Haydn, Mozart en Fauré bleken inderdaad geliefd bij het publiek, dat dan ook massaal was opgekomen voor dit concert.

In de Grote Kerk aan de Kerkbrink werd de kleine orgelmis, de Missa Brevis van Haydn, vlot en helder uitgevoerd door koor en orkest. In het Laudate Dominum en het Exsultate Jubilate van Mozart was de prachtige hoofdrol weggelegd voor de jonge sopraan Nikki Treurniet. Het Amsterdams Barok Gezelschap speelde verzorgd bij het Requiem van Fauré. Bij het Requiem zong ook weer de sopraan Nikki Treurniet en tevens de bas-bariton Jaap Roos. Henk van Zonneveld was als altijd een betrouwbare factor op het orgel. Dirigent Nico Philipp Hovius hield het geheel soepel in de hand, zodat koor, orkest en solisten voluit konden sprankelen bij de uitvoering van deze mooie muziekstukken. 

De VIP-gasten genoten extra van het concert: zij kregen vantevoren een inleiding op de muziek door de dirigent. Gewapend met die kennis luisterden ze aandachtig hoe de uitvoerenden de bedoelingen van de componisten weergaven.

2013-11-02-TKKH-Najaarsconcert-14w400

2013-11-02-TKKH-Najaarsconcert-15w400
Bekijk meer foto's  Bekijk meer video's