Toonkunst Nieuws

Kerststemming in Hilversum

 DSC2532Zaterdagavond 13 december was er al volop kerstsfeer in de Grote Kerk aan de Kerkbrink in Hilversum. Toonkunstkoor Hilversum voerde twee werken uit die speciaal voor de kersttijd zijn geschreven: de Messe de Minuit van Charpentier en het Oratorio de Noël van Saint Saëns.

Het Amsterdams Barok Gezelschap zorgde voor een harmonieuze begeleiding. Organist Henk van Zonneveld kon in beide muziekwerken uitblinken, eerst op het kistorgel, daarna op het orgel van de kerk met zijn vele registers.

Het prachtige harpspel van Gertru Pasveer gaf een speciale dimensie aan het concert. Het koor zong geïnspireerd en enthousiast en eindigde het concert met het bekende Tollite hostias, onmiddelijk gevolgd door een daverend applaus van het publiek.

 DSC5295Het applaus gold natuurlijk ook de dynamische dirigent Nico Philipp Hovius en de zangsolisten. De heldere sopraanstemmen van Nikki Treurniet en Alexandra d'Espinoza kleurden fantastisch bij elkaar.

De klankkleur werd verder gevuld door de donkere alt van Alison Metternich. Sebastiaan Brouwer als tenor en Donald Bentvelsen als bas zongen hun partijen beeldend en krachtig.

Zo bracht het Toonkunstkoor Hilversum de echte kerststemming in het centrum van Hilversum.

 

Bekijk de video's.

No thoughts on “Kerststemming in Hilversum”

Reageer op dit artikel

In reactie op Some User