Skip to main content

Ledenblog

DSC 5066 HDNa de geslaagde avond in De Hof met de première van Hille voor de som is het nu vakantie voor het koor en de dirigent. We zien elkaar weer op 26 augustus om kwart voor acht in De Kapel. Op het programma staat dan de Petite Messe Solennelle van Rossini.

Fijne zomer gewenst!

Allkrante koorleden worden op woensdag 10 juli om 18.45 uur verwacht om in te zingen in De Hof. Het Hofconcert  begint om 19:30 uur. Iedereen draagt een witte bloes met een effen gekleurde broek of rok, daarbij komt dan het Hilversumse accessoire 😊.  Na afloop drinken we gezellig een glaasje met het publiek, het is fijn als de leden willen bijdragen aan de feestvreugde met wat hapjes daarbij. We verwachten heel wat publiek, zeker na het mooie artikel in de Gooi en Eemlander!

 

DSC 4961 w1920De zaterdagse koordag van 29 juni stond volledig in het teken van de nieuwe compositie van onze dirigent Nico Hovius: Hille voor de som. We hebben het hele stuk nu door kunnen zingen mét de door hem geschreven en gespeelde pianobegeleiding. De dirigent was zelf wat verlaat, dus we zijn de dag begonnen met inzingen door Leni Lustig en Bim Pannenborg.

 Foto's van deze koordag zijn te vinden in het fotoalbum 2024.

Zatannagebouw hilversum 2127769584erdag houden we een koordag in het Annaqebouw op het terrein van de Vituskerk. Vanaf tien uur werken we verder aan het uitvoeren van het nieuwe volkslied van Hilversum 😃 : Hille voor de som, onder directie van de componist Nico Hovius. 

Binn2015 05 30 Zangavond Arleen 004 Kopieenkort geeft Arleen van Wijland een aantal zangworkshops voor de leden van ons Toonkunstkoor. De workshop voor de sopranen geeft zij in De Kapel op zaterdag 18 mei van 10 tot 12 uur. De tenoren en bassen worden op 25 mei verwacht in het Annagebouw van 10 tot 12 uur . Ook voor de  alten vindt de workshop plaats in het Annagebouw, dat zal dan zijn op 1 juni van 10 tot 12 uur.

2019 10 14 Nico 20 jaar dirigent Feestrepetitie 075Maandagavond 6 mei beginnen we met het instuderen van de splinternieuwe compositie van onze dirigent Nico Hovius. In het kader van Hilversum 600 jaar heeft hij een stuk geschreven met de titel:  “Hille voor de Som”. We zullen deze compositie uitvoeren in de Hof op 10 juli. De muziek is als boekje te koop voor 7,50 euro. 

Alle koorleden worden op 4 mei om kwart over zeven in de Grote Kerk aan de Kerkbrink verwacht, gekleed in lang zwart. Na het inzingen kunnen we op de tv-schermen kijken naar de dodenherdenking op de Dam. Ons concert waarin we het Requiem van Cherubini ten gehore brengen, begint rond kwart voor negen.Grote Kerk Hilversum

spandoek 4 mei 2024Maandagavond 29 april is de Generale Repetitie van het Requiem van Cherubini in de Grote Kerk aan de Kerkbrink. Het spandoek voor 4 mei hangt er al!

Alle koorleden worden om half acht in de kerk verwacht.

VooPaula 40 jaar TKKH lid Alexr het begin van de koorrepetitie in het MCO wordt Paula Romijn geëerd voor haar 40-jarig lidmaatschap van het Toonkunstkoor Hilversum. Paula is een trouw lid; naast haar mooie stem levert zij graag een extra bijdrage voor het koor. De voorzitter prijst haar creatieve gaven en haar inzet om altijd een handje te helpen bij praktische zaken. 

MCOMaandagavond 25 maart zingen we weer een keer in het Muziekcentrum van de Omroep aan de Heuvellaan 33 in Hilversum. We zingen vanaf kwart voor acht in studio 4.  Een andere omgeving geeft nieuwe inspiratie voor onze studie van Cherubini.