Skip to main content

Ledenblog

Repetitie 5 februari in De Kapel

Na 2015 04 25 koordag Kapel 003het uitje van vorige week naar het MCO zingen we maandagavond 5 februari weer gewoon in De Kapel. Om kwart voor acht staan we enthousiast klaar voor het Requiem van Cherubini!

Repetitie 29 januari in het MCO

De koorrepetitie van ons Toonkunstkoor op maandagavond 29 januari is in studio vier van het Muziekcentrum van de Omroep. Het gebouwMCO staat aan de Heuvellaan 33 in Hilversum. De repetitie begint gewoon om kwart voor acht en we zingen tot kwart over tien. Verder met de studie van het prachtige Requiem van Cherubini!

Gezellige start van 2024

Toon en Nico KapelWe begonnen op 8 januari met onze koorrepetities in De Kapel, een locatie die ons al vertrouwd is van onze koordagen. De koster Toon Heuwekemeijer legde de parkeerregels nog even uit en toen konden we beginnen aan de studie van het Requiem van Cherubini. De eerste samenklank van dit werk klonk al meteen veelbelovend.

Nieuw jaar, nieuwe locatie

Maandagavond 8 jaDe Kapelnuari beginnen we ons koorjaar op onze nieuwe locatie : De Kapel aan de 's Gravelandseweg 144. Voor degenen die met de auto komen is er parkeerplaats op het terrein van de tandarts op de hoek van de Bussumergrintweg ( bij Palace Residence). We repeteren tot negen uur en daarna proosten we gezellig samen op het nieuwe jaar.

Afscheid van de Morgenster

Afbeelding van WhatsApp op 2023 12 11 om 23.50.07 d6539e18Maandag 11 december zongen we voor het laatst in de grote zaal van de Morgenster. We maakten een begin met het instuderen van het Requiem van Cherubini en na de pauze zongen we een reprise van ons Kerstconcert. In de pauze waren we al weer in de stemming gebracht met glühwein en chocolademelk, dus dat ging helemaal goed op deze laatste avond voor de kerstvakantie. Mieke van Drimmelen maakte ter herinnering de overzichtsfoto.

Fijne vakantie en tot 8 januari in De Kapel!

Laatste repetitie in de Morgenster

Maandagavond 11 december houden we voor de laatste keer onze koorrepetitie in de Morgensterkerk. We beginnen dan aan het instuderen van het Requiem van Cherubini. In het nieuwe jaar oefenen we voortaan in de Kapel aan de 's Gravelandseweg. Dus vanaf 8 januari zijn de koorleden daar welkom.morgenster kerk

Koorrepetities november

2019 01 07 Toonkunst Morgenster Nieuwjaar 006Maandagavond 6 november beginnen we met de repetities voor ons kerstconcert op 9 december.

Op deze  repetitieavond zullen de partituren voor dat concert te koop zijn à vier euro per stuk. Vriendelijk verzoek aan eenieder om met contant geld te betalen.                                                                                                                       

                                                                                               

Generale Spirituals en Schipbreuk

open repetitieVrijdagavond 3 november om half acht worden de koorleden in de benedenzaal van de Morgenster verwacht. We oefenen dan het opkomen in de grote zaal en vervolgens houden we de Generale Repetitie voor het concert van 4 november. We studeren dan samen met de musici en de solisten om er een mooi geheel van te maken voor zaterdagavond.

Afscheid Nelien en Ineke

Toonkunst afscheid Nelien en TinyTijdens de koordag op 7 oktober in De Kapel kwamen Nelien van Dorp en Ineke van Biemen afscheid nemen van het koor. Als kadootje hadden ze voor alle leden een persoonlijke kaart meegenomen, heel attent.

Nelien en Ineke, hartelijk bedankt voor jullie inzet voor het koor. Voor Nelien was het wat korter, maar Ineke hoorde echt tot de oudgedienden. We wensen jullie het allerbeste en vast nog wel tot ziens!

Koordag 7 oktober

Zaterdag 7 Koordag 010 2 w400oktober houden we weer een koordag in de Kapel aan de ‘s-Gravelandseweg 144. Het is een extra repetitie om De Schipbreuk goed in te studeren en de Spirituals weer op te frissen. We kunnen deze repetitie goed gebruiken, dus een verzoek aan de koorleden om zoveel mogelijk aanwezig te zijn. Voor drinken wordt gezorgd, wel je eigen lunchpakket meenemen en wellicht iets lekkers voor bij de koffie. We beginnen met zingen om 10 uur.