Toonkunst Nieuws

Uniek lustrum concert

Toonkunstkoor Hilversum, dirigent Nico Philipp Hovius en tekstcompositeur Gert Jan Slump componeerden en produceerden het lustrumwerk "De Koorzanger" ter gelegenheid van het 130 jarig bestaan van het koor. Zaterdagavond 3 november voerden zij het werk uit in een goed bezette Grote Kerk aan de Kerkbrink in Hilversum met medewerking van strijkers uit de Radio Kamer Filharmonie, pianist Geert Bremer, altsaxofonist Floor Wittink en sopraansoliste Amber Breunis.

De uitvoering werd een eclatant succes, het publiek gaf de uitvoerenden tot twee keer toe een open doekje en iedereen reageerde enthousiast op de swingende toegift. De wethouder van cultuur, Eric van der Want, was diep onder de indruk, vertelde hij in zijn toespraak na afloop van het concert: "Geweldig dat amateurs en beroepsmusici zo samen kunnen werken en dat dit stuk van onderop tot stand is gekomen."

De wethouder reikte vervolgens de prijzen uit voor de kunstwedstrijd: Zingen is een kunst, waarvan de inzendingen tijdens het concert in de kerkzaal tentoongesteld waren.

Bekijk ook de video's en foto's van het Lustrum concert.

O-2012-11-03-ConcertDeKoorzanger-02
Wilt u meer weten over het ontstaan van dit muziekstuk: bekijk De Making of ...