Skip to main content

Toonkunst Nieuws

Herdenkingsconcert Toonkunstkoor Hilversum 4 mei 2024

Traditiegetrouw verzorgt Toonkunstkoor Hilversum ook dit jaar het herdenkingsconcert in aansluiting op de dodenherdenking in het Rosarium.

affiche 4 mei 2024

Het koor zal het Requiem van Luigi Cherubini ten gehore brengen in de Grote Kerk aan de Kerkbrink, aanvang 20:45 uur. Henk van Zonneveld verzorgt de orgelbegeleiding. Het geheel staat onder leiding van dirigent Nico Philipp Hovius.

Toegang is gratis, na afloop is er een collecte ter tegemoetkoming in de kosten.

Op 4 mei herdenken wij allen die zijn omgekomen sinds de tweede Wereldoorlog, zowel in oorlogssituaties als in vredesoperaties. Het requiem van Cherubini, bekend om zijn diepe emotionele lading en prachtige harmonieën vormt een passende muzikale omlijsting voor de herdenking van hen die vielen voor onze vrijheid.
Cherubini componeerde het Requiem in 1816 ter nagedachtenis aan Lodewijk XVI. Bijzonder aan dit stuk is de afwezigheid van solo zangpartijen. De componist richt zich volledig op het koor en de begeleiding. Daarmee krijgt het publiek een prachtige en emotionele muzikale ervaring die waardig eindigt met een sereen Agnus Dei.

Uw financiële steun wordt door het Toonkunstkoor Hilversum bijzonder op prijs gesteld.

Mollie qrCode 4Mei TKKHmadeDoneer online. Maak uw gift over via onze donatiepagina (Mollie/plink) of scan de QR-code hiernaast.

Dank u wel!Volg ons ook op Facebook: Toonkunstkoor Hilversum.