Skip to main content

Toonkunst Nieuws

Herdenkingsconcert 4 mei 2020

2020 affiche 4 mei definitief 1156891422
We herdenken dit jaar dat de Tweede Wereldoorlog 75 jaar geleden is beëindigd.  Het Toonkunstkoor Hilversum vindt het daarom van extra betekenis dit jaar de traditie van een herdenkingsconcert in ere te kunnen houden in de Evangelisch-Lutherse kerk aan de Bergweg 6 te Hilversum.

Het koor zal Het Credo RV 591 en delen van het Magnificat RV 610 van Antonio Vivaldi ten gehore brengen. Een koorsoliste zingt de solopartij, Henk van Zonneveld verzorgt de orgelbegeleiding. Het geheel staat onder leiding van dirigent Nico Philipp Hovius. Stadsdichter Mieke van Zonneveld  zorgt voor een extra dimensie door het voordragen van enkele gedichten  over oorlog en vrijheid.

Het concert vindt plaats na de dodenherdenking in het Rosarium en begint na afloop van de plechtigheid rond 20.30-20.40 uur.  De deuren van de kerk zullen worden gesloten bij aanvang van het concert. Het is dan niet meer mogelijk de kerk te betreden.

De toegang is gratis. Na afloop is er een collecte ter tegemoetkoming in de kosten.

Het Toonkunstkoor Hilversum is het kerkbestuur van de Evangelisch Lutherse kerk zeer erkentelijk dat er dit jaar nog gebruik gemaakt mag worden van deze kerk voor dit concert.