Toonkunst Nieuws

Herdenkingsconcert 4 mei 2015

 DSC4080Toonkunstkoor Hilversum geeft op 4 mei een gratis herdenkingsconcert. Na de dodenherdenking bij het Rosarium zingt het koor delen uit The Armed Man van Karl Jenkins. Een mis voor vrede, passend bij de sfeer van 4 mei.

Het stuk is gecomponeerd ter gelegenheid van het tweede Millennium en beoogt de waanzin van de gewapende strijd aan te tonen.

Het wil een terugblik geven op de meest oorlogszuchtige en destructieve eeuw in onze geschiedenis. Jenkins droeg het stuk indertijd op aan de slachtoffers van de oorlog in Kosovo.

Het koor zingt onder leiding van dirigent Nico Philipp Hovius in de Evangelisch Lutherse kerk aan de Bergweg 6 in Hilversum. De kerk ligt op loopafstand van het Rosarium, dus na de kranslegging kunnen belangstellenden rustig naar de kerk lopen voor het concert dat rond half negen begint.

Het koor wordt begeleid door Henk van Zonneveld op piano. Tevens is er voor deze gelegenheid een speciaal arrangement gemaakt door Nico Hovius voor de saxofonist Mischa van der Wekken. De sopraansolopartij wordt gezongen door Arleen van Wijland.

Na afloop is er een collecte ter bestrijding van de kosten.

Reacties   

# 4 mei concert, indrukwekkendchristien schut 06-05-2015 14:00
Een indrukwekkend en intiem samenzijn was het Herdenkingsconc ert van Toonkunstkoor op 4 mei in de Bergkerk in Hilversum. Wat is er mooier dan zingen voor een werkelijk afgeladen kerk? Met een zo aandachtig en muisstil luisterend publiek, dat de stiltes tussen de klanken zich vol betekenis vulden. De Mis voor Vrede van Jenkins op muziek invoelbaar voor iedereen ongeacht leeftijd of afkomst. Om vooral vast te houden met elkaar!
Christien Schut, sopraan Toonkunstkoor
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer