Toonkunst Nieuws

Flyer_-_de_Koorzanger_-_klein
'Making of ...'        Foto's Generale en Receptie        Sneak Preview

Toonkunstkoor Hilversum gaat het 130-jarig bestaan in 2012 op een hele bijzondere wijze vieren met het muziekstuk ‘De Koorzanger’. Koorleden hebben hier in twee inspirerende workshops zelf de teksten voor aangedragen. Dichter Gert Jan Slump heeft de teksten daarna geredigeerd en dirigent Nico Hovius heeft er de muziek bij gecomponeerd.

{wd file=Flyer_lustrumconcert.pdf name='Download bovenstaande poster (PDF)'}

Het muziekstuk is veelstemmig en draait om ervaringen, drijfveren en emoties. De koorzanger is zelf aan het woord en wil dit met de luisteraar delen in een ‘theater van de lef’!

De uitvoering van dit unieke koorarrangement gaat plaatsvinden op zaterdag 3 november 2012 in de Grote Kerk in Hilversum. Toonkunstkoor Hilversum en sopraansoliste Amber Breunis vertolken de teksten. Strijkers uit de Radio Kamer Filharmonie, pianist Geert Bremer en altsaxofonist Floor Wittink verzorgen de begeleiding.

Kaarten kosten € 18 - jongeren betalen €10 - en kunnen vanaf 1 september worden gereserveerd via het mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bij de VVV in Hilversum.

Toonkunstkoor Hilversum biedt alle trouwe vrienden een VIP-arrangement aan om het 130-jarig bestaan op extra bijzondere wijze te vieren. Ook overige bezoekers kunnen dit speciale VIP-arrangement boeken.

VIP_arr_pdf

Aan dit lustrumconcert heeft Toonkunstkoor ook een Kunstwedstrijd verbonden.

Kunstbeoefenaars kunnen zich op papier of doek uitleven op het thema van de koorzanger. De prijsuitreiking door een professionele jury vindt plaats direct na afloop van het concert. De ingezonden werken worden vooraf geëxposeerd op landgoed Zonnestraal maar ook tijdens het lustrumconcert in de Grote Kerk.