Feestelijk Jubileumconcert

Titel:
Feestelijk Jubileumconcert
Wanneer:
woensdag 13 juli 2022, 19:45 u - 21:00 u
Locatie:
Stadspark de Hof - Hilversum, Noord-Holland
Categorie:
Concerten
Gemaakt door:
Josje Erkelens

Omschrijving

Toonkunstkoor Hilversum jubileert in Stadstuin “De Hof” met “De Verknipte Koorzanger.” Met deze uitvoering viert het koor haar 140-jarig bestaan.

Waar kan een jubilerend koor nu beter over zingen dan over wat het betekent een koorzanger te zijn. Tien jaar geleden heeft het koor tijdens het 130-jarig jubileum het stuk “De Koorzanger” uitgevoerd. Voor dit jubileum is dit stuk weer tevoorschijn gehaald.

De muziek, gecomponeerd door Nico Philipp Hovius, de dirigent toen en nu, is hetzelfde gebleven, zo niet de tekst. Evenals destijds hebben een aantal koorleden onder leiding van tekstschrijver Gert Jan Slump teksten geschreven. Het is het verhaal van de ervaringen van de afgelopen twee jaren met het coronavirus. 

Medewerking wordt verleend door sopraan Arleen van Wijland en saxofonist Mischa van der Wekken. Het geheel staat onder leiding van dirigent Nico Philipp Hovius. Van zijn hand zijn tevens de arrangementen voor de saxofoon.

Het concert in Stadstuin De Hof, Torenlaan 24-A, is gratis en begint om 19.45 uur. De Hof heeft verschillende ingangen, o.a. aan de Oude Torenstraat en de Torenlaan.

Bij regen wordt er uitgeweken naar de Grote Kerk, Kerkbrink 4 Hilversum

Na afloop van het optreden kunt u genieten van een hapje en een drankje waarmee deze feestelijke avond wordt afgesloten.

Het verdient aanbeveling zelf een stoeltje of kleedje mee te nemen.

Contact informatie

Naam:
Wijs, Eveline de


Locatie

Locatie:
Stadspark de Hof
Straat:
Torenlaan 24
Postcode:
1211 JB
Plaats:
Hilversum
Provincie:
Noord-Holland
Land:
Netherlands
Stadspark de Hof