Herdenkingsconcert

Titel:
Herdenkingsconcert
Wanneer:
woensdag 4 mei 2022, 20:45 u - 21:45 u
Locatie:
Grote Kerk - Hilversum, Noord-Holland
Categorie:
Concerten
Gemaakt door:
Josje Erkelens

Omschrijving

Het is nog maar twee jaar geleden dat de dodenherdenking op 4 mei in het teken stond van 75 jaar vrede na de beëindiging van de Tweede Wereldoorlog.
Het herdenken van de slachtoffers van oorlog en geweld is en blijft ontzettend belangrijk. De recente verschrikkelijke gebeurtenissen in het Oosten van Europa laten ons inzien dat het leven in vrede verre van vanzelfsprekend is.
Na twee jaren van online herdenkingen vanwege de coronapandemie is het nu extra waardevol weer een echt herdenkingsconcert te kunnen geven.

Het herdenkingsconcert vindt dit jaar plaats in de Grote Kerk op de Kerkbrink 4 te Hilversum. Gebracht wordt het Requiem opus 9 van Maurice Duruflé.
Solisten zijn sopraan Arleen van Wijland en bariton Jaap Roos.
Henk van Zonneveld verzorgt de orgelbegeleiding. Het geheel staat onder leiding van dirigent Nico Philipp Hovius.

Het herdenkingsconcert begint na afloop van de dodenherdenking in het Rosarium om 20.45 u. De Grote Kerk ligt op ongeveer 10-15 minuten lopen vanaf het Rosarium. De Grote Kerk zal tevens toegankelijk zijn via de ingang aan de Torenstraat.

De toegang is gratis. Na afloop is er een collecte ter tegemoetkoming in de kosten.


Locatie

Locatie:
Grote Kerk
Straat:
Kerkbrink 4
Postcode:
1211 BX
Plaats:
Hilversum
Provincie:
Noord-Holland
Land:
Netherlands
Grote Kerk

Omschrijving

In de Grote Kerk van Hilversum komt de Hervormde wijkgemeente Grote Kerk samen. De wijkgemeente is onderdeel van de Protestantse Kerk in Nederland.