Kerstconcert door Toonkunstkoor Hilversum

Messiah

G.Fr.Händel

Zaterdag 19 december 2015 in de Grote Kerk, Kerkbrink, in Hilversum

Aanvang: 19.30 uur

Toonkunstkoor Hilversum voert op 19 december 2015 de Messiah van Händel uit in de Grote Kerk te Hilversum. Het koor zingt onder leiding van dirigent Nico Philipp Hovius met begeleiding van barokorkest Cappella Maria Barbara. De solisten die meewerken zijn Arleen van Wijland sopraan, Asa Olsson alt, Harry van Berne tenor en Donald Bentvelsen bas. Henk van Zonneveld bespeelt het orgel.

Toonkunstkoor Hilversum wil met dit kerstconcert een nieuwe traditie in Hilversum beginnen. De Messiah van Händel is een wereldberoemd en zeer geliefd oratorium. Wij denken dat veel muziekhebbers het zullen waarderen om in de kersttijd in de eigen woonplaats te kunnen luisteren en genieten van dit prachtige koorwerk. En dan uitgevoerd met zoveel mogelijk Hilversumse zangers, een Hilversums orkest en solisten. In het hart van de stad, de Grote Kerk op de Kerkbrink in Hilversum.

Toegangskaarten inclusief consumptie kosten in de voorverkoop € 25,- en aan de kassa €27,-. Jongeren t/m 18 jaar betalen €15,-.

Gezien de verwachte drukte wordt geadviseerd tijdig uw kaarten te bestellen via de website www.toonkunsthilversum.nl. of bij koorleden persoonlijk.

Geïnteresseerde concertbezoekers kunnen ook het VIP-arrangement á €40 - boeken. Dit speciale programma begint al om 17.45 uur. Wij ontvangen de VIP-gasten op de rode loper met een hapje en drankje. En dirigent Nico Philipp Hovius neemt hen mee in zijn muzikale visie op deze kooruitvoering van de Messiah.

Alle informatie over dit concert, evenals het VIP-arrangement is te vinden op www.toonkunsthilversum.nl. .

Het Hooglied van Salomo in De Hof                                                                                                                                                                 . 

Woensdagavond 3 juli zal het Toonkunstkoor Hilversum de compositie ‘Song of Solomon’ ten gehore brengen in stadspark De Hof in Hilversum. Als solist treedt op Ronald Koek, alt-saxofonist. Het buitenconcert begint om half acht en staat onder leiding van dirigent Nico Philipp Hovius.

De “Song of Solomon” is een compositie van de dirigent van het Toonkunstkoor Hilversum. Hovius schreef het stuk in 1999 en Toonkunstkoor Hilversum voert het op 3 juli voor het eerst uit.

De ‘Song of Solomon’ is een selectie uit teksten van het Hooglied, toegeschreven aan koning Salomo (972-932 voor Christus). De componist Hovius gebruikte voor zijn compositie twee verschillende Engelse vertalingen. Bij het schrijven van het muziekstuk is Hovius ervan uitgegaan dat de teksten gaan over de aardse liefde en het verlangen naar de ander.

Deze drieduizend jaar oude teksten zijn tijdloos en passen zonder enige aarzeling bij de mens van vandaag. Zij beschrijven de gevoelens van verlangen, het wegdromen in fantasieën over ontmoetingen in prachtige tuinen en je toch ook laten weerhouden om wat anderen ervan vinden. Hovius maakte er een klassiek romantische popsong van.

Bezoekers van dit romantische zomerconcert worden verzocht zelf een stoeltje of kleedje mee te nemen om comfortabel te kunnen genieten.

Traditiegetrouw biedt Toonkunstkoor Hilversum het publiek na afloop een zomers drankje en hapje aan. Het koor hoopt op een grote opkomst op woensdag 3 juli 2013 in Stadspark De Hof, ingang Oude Torenstraat.

N.B. Bij slecht weer zal worden uitgeweken naar de Torenlaan Kerk, direct achter “De Hof”.

Voor meer informatie: www.toonkunsthilversum.nl                  Toegang gratis

 

Artikel op de website: Zomerconcert in de Hof

Download de flyer: Affiche Hooglied Salomo

Download dit persbericht: Zomerconcert 2013

Toonkunst Kamerkoor

Online boekhouden en factureren

Banner e Boekhouden 400 200

Professionele Financiële Dienstverlening

AVR banner w400

Promo

Bestel of koop het boek

Toonkunst Hilversum 130 jaar
Wel en wee van een gerenommeerd koor

2012 11 Boek TKKH 130 jaar Kopie

Jan E. Lamme

Bestellen bij Toonkunst Hilversum: mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kopen (€ 7,50): vraag er naar in de boekhandels van Hilversum, Bussum en Laren, ISBN 9789081987509.

Reacties