• Toonkunstkoor Hilversum - Concert

  Kerstconcert Messiah, Weihnachts, Christmas Carols

 • Toonkunstkoor Hilversum - Concert

  Requiem van Fauré en werken van Mozart en Haydn

 • Toonkunstkoor Hilversum - Concert

  Toonkunst in de Hof - Zomerconcert

 • Toonkunstkoor Hilversum - Uitvoering Comenius Cantate

  Uitvoering Comenius Cantate

 • Toonkunstkoor Hilversum - Zomerconcert in de Hof

  Zomerconcert in de Hof

 • Toonkunstkoor Hilversum - Concert

  Toonkunst Kamerkoor treedt op in Amsterdam

 • Toonkunstkoor Hilversum - Concert

  Toonkunst Hilversum on tour

 • Toonkunstkoor Hilversum - Concert

  Toonkunst Hilversum on tour - Concert in Leominster (Bristol)

 • Toonkunstkoor Hilversum - Messiah - Kerstconcert

  Messiah
  Kerstconcert

Welkom

Welkom bij het Hilversumse Toonkunstkoor, een koor dat al jaren garant staat voor kwaliteit èn gezelligheid in de Hilversumse muziekwereld. U vindt hier alle informatie over ons koor, het repertoire en over de concerten die wij geven. Ook kunt u hier lezen hoe u lid kunt worden van ons koor. Wilt u nog meer weten, aarzelt u dan niet contact met ons op te nemen. Dit kan telefonisch, maar ook door het sturen van een mail naar ons contactadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Nieuw op het ledenblog

Studie Rheinberger

Zondagmiddag 3 maart geven we een concert in de Morgensterkerk. Voor dit  concert gaan we o.a. het Stabat Mater van Rheinberger instuderen. De kosten van de partituren zijn € 2,00.  Joseph Gabriel Rheinberger Joseph... Lees verder

Lid worden

Wilt u lid van ons koor worden, dan kunt u geheel vrijblijvend eerst twee repetities bijwonen. We repeteren in zaal twee van de Grote Kerk aan de Kerkbrink in Hilversum, ingang Oude... Lees verder

Meer weten

Heeft u na het bekijken van onze website nog vragen, dan nodigen wij u van harte uit contact met ons op te nemen. Uiteraard kan dat telefonisch via 06 12627076 ... Lees verder

Concert

Zondagmiddag 3 maart geeft het Toonkunstkoor Hilversum om 15.00 uur een concert in de Morgensterkerk. Uitgevoerd wordt het Stabat Mater van Rheinberger. Lees verder

.be">

Ovationeel applaus na afloop van de Messiah in de Grote Kerk aan de Kerkbrink. In de bomvolle kerk genoten de bezoekers van de uitvoering van dit meesterwerk van Händel  door het Toonkunstkoor Hilversum. Muisstil was het tijdens de aria's van de sopraan Arleen van Wijland, toen zij uitbundig Rejoice zong en prachtig ingetogen I know that my Redeemer liveth. De tenor Harry van Berne zette de toon al bij het eerste recitatief met zijn krachtige stem: Comfort ye my people. De warme altstem van Asa Olsson bezong de Messias met de ontroerende aria He was despised. Een belangrijke rol was weggelegd voor de trompettist Gerard Serrano Garcia in duet met de bas Donald Bentvelsen, die indrukwekkend de opstanding uit de doden bezong: The trumpet shall sound.

Henk van Zonneveld had deze avond gekozen voor het clavecimbel om koor en solisten te begeleiden. Een mooie combinatie met de barokke instrumenten van het orkest Cappella Maria Barbara. Dirigent Nico Philpp Hovius leidde orkest, koor en solisten strak én met schwung. 

De leden van het Toonkunstkoor Hilversum genoten zichtbaar van het uitvoeren van de Messiah: zij zongen heerlijke coloraturen en zetten een krachtig Hallelujah neer. Een mooi begin van de Kersttijd voor alle aanwezigen in de kerk, zowel voor de uitvoerenden als voor het massaal toegestroomde publiek.

 

Reacties   

# Genoten!Josje Erkelens 20-12-2015 13:22
Hallo Toonkunstkoor Hilversum,
Mijn naam is Anne Marie Spitzen van Toonkunstkoor Aalsmeer, zaterdagmorgen heb ik telefonisch nog twee kaarten kunnen reserveren voor jullie concert, alsnog dank voor de gereduceerde prijs, en wij hebben zeer genoten van de Messiah! Het plezier spatte er van af, en wat een mooie kerk; een feest om daar te mogen zingen!
Hartelijke groet
Anne Marie Spitzen
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer

Zondag middag concert

3.3.2019 - 15:00 uur

Stabat Mater van Joseph Rheinberger
Morgensterkerk
Seinstraat 2
Hilversum


Resterende tijdCountdown
afgelopen


Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Toonkunst Kamerkoor

Online boekhouden en factureren

Banner e Boekhouden 400 200

Professionele Financiële Dienstverlening

AVR banner w400

Promo

Bestel of koop het boek

Toonkunst Hilversum 130 jaar
Wel en wee van een gerenommeerd koor

2012 11 Boek TKKH 130 jaar Kopie

Jan E. Lamme

Bestellen bij Toonkunst Hilversum: mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kopen (€ 7,50): vraag er naar in de boekhandels van Hilversum, Bussum en Laren, ISBN 9789081987509.

Reacties